Nu börjar allt rulla på.. hungriga är dom så det känns bra att kunna hjälpa Clippa med matningen och valparna äter med god aptit. I dag började jag även att blanda i lite valpfoder som jag snart kommer gå över på helt. En liten vattenskål har jag satt in till valparna och de funkar bra, nu när dom börjar äta vanlig mat så måste det alltid finnas tillgång till vatten.

Låter gör det om dom och busiga är dom. Det kampas redan, en valp fick ett gott tag i sitt syskons nackskinn och ruskade för full.. är det detta som kallas för syskonkärlek;).

Tänk så fort jag öppnar valplådan så flyttar alltid valparna ut… nu lägger jag en pläd under Clippas bänk och där är valparnas nya sovställe. Valparna ser så gulligt ur när dom gör lekinviter till varandra. Sen finns det en liten kille & tjej där öronen står rätt upp och dom ser för söta & tykna ut.

Jag ska försöka hinna ta lite bilder på underverken och bara det blir varmt ska vi gå ut..

Den 21 dagen inträffar en betydelsefull och nästan dramatisk förändring. Vore valparna födda i en lya skulle de nu gå ut för första gången. Valparna börjar kunna vifta på svansen, de är nyfikna och söker kontakt. De står i starten på den viktiga “präglingsperioden” – valparna ska nu lära sig vilken art den tillhör. För att de sociala systemet ska kunnas utvecklas krävs att hundvalpar får träffa hundar och människan, dvs uppfödaren och dennes familj.